Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas

Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas is one of the most favored of current trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look fantastic. Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas is 10 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Una buena cena de Nochevieja en la mejor compañía. Esta receta la he hecho en varias ocasiones que nos hemos juntado con la familia y siempre ha triunfado. Os la recomiendo.

Ingredients and spices that need to be Get to make Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas:

  1. 2 solomillos de cerdo cortados en medallones de un dedo
  2. 1 puñado harina para rebozar
  3. 100 ml vino Pedro Ximénez
  4. 1 chorro aceite de oliva para rehogar
  5. pimienta
  6. sal
  7. 4 patatas grandes
  8. 1 bandeja champiñones laminados (o enteros y se laminan)
  9. 2 cebollas dulces grandes
  10. 2 dientes ajo
  11. perejil picado

Steps to make to make Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas

  1. Salpimentar los medallones de solomillo y pasarlos por harina (lo más fácil es echar la harina en una bolsa de plástico transparente e introducir la carne en ella. Vas moviendo la bolsa y se van rebozando y no untas nada).
  2. Rehogar en una sartén grande con un poco de aceite, vuelta y vuelta, para sellarlos.
  3. Añadir el Pedro Ximénez y dejar que se cocine unos 5 minutos. Después, darle la vuelta a la carne con unas pinzas y dejar 5 minutos más.
  4. Cortar las cebollas en juliana y en un cazo pochar a fuego lento tapadas para que suelten su propio azúcar sin que lleguen a tostarse (si tenéis Thermomix, serían 30 minutos/120°/giro inverso/vel. cuchara).
  5. Aparte, saltear el ajo cortado a cuadritos y añadir los champiñones salpimentados y con perejil picado.
  6. Cortar las patatas a cantones, salpimentar, echarles aceite y perejil y hornear 20 minutos a 200°.
  7. Emplatar y servir caliente.
  8. Nota 1: Los champiñones se pueden hacer junto al solomillo, echándolos antes del vino. Yo los hice aparte porque a mis hijas les gustan mucho al ajillo.
  9. Nota 2: Podéis hacer el solomillo con tiempo (yo lo hice por la tarde), eso sí, tendríais que dejarlo a falta de 5 minutos de cocción para que, a la hora de servir, como debe estar caliente, que termine de hacerse y no se reseque.
  10. Nota 3: La cebolla podéis caramelizarla con azúcar e incluso con brandy. Personalmente, me gusta más en su propio jugo porque no se altera su sabor, pero si os gustan los sabores potentes, podéis hacerla a vuestro gusto.

As your experience and self-confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or more components or is a little more or less spicy, you can make simple modifications to attain this objective. Simply put, start making your recipes promptly. As for basic cooking abilities for newbies you don't need to learn them but only if you grasp some easy food preparation techniques.

This isn't a total guide to fast as well as easy lunch recipes yet its good something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Solomillo al Pedro Ximénez con cebolla caramelizada y patatas. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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