Mantecats

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Mantecats
. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Mantecats
is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It's appreciated by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes yummy. {Mantecats
is something that I've loved my whole life. They are nice and they look fantastic.|They're nice and they look fantastic. Mantecats
is something that I've loved my whole life.}
Many things affect the quality of taste from Mantecats
, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mantecats
delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Mantecats
is 15 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Mantecats
estimated approx 75 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Mantecats
using 8 ingredients and 19 steps. Here is how you can achieve it.
Felices fiestas de Navidad a todas/os. Ya llegan las pastas caseras de Navidad. "els mantecats" = Mantecados, son los que han hecho en mi casa desde que vivía mi abuelita, después siguió mi madre y ahora que no están (Dios las guarde mucho), he preguntado a mi querida suegra Encarnita, me ha conseguido las midas y los he preparado con la ayuda de mi mujer. Nos han salido redondos en todos los sentidos. Es decir, MUY BUENOS. GXL
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Mantecats
:
- 250 gr. manteca (pidela en tu carnicería)
- 150 ml. aceite de oliva
- 500 gr. azúcar glass (yo he molido el normal blanco con la Thermomix)
- 450-500 gr harina de trigo
- 100 gr. almendras molidas con piel
- 2 c/s azúcar blanco normal y un toque de canela (mezclar)
- 1 huevo
- Mantequilla para untar las bandejas
Instructions to make to make Mantecats
- En una cacerola pequeña, derritir (licuar) la manteca que tenías guardada en la nevera.

- Una vez líquida, añadir el aceite de oliva y dejar al fuego, hasta que lo veas bien caliente y apagar.

- En un bol grande, vas preparando la masa (mientras se va calentando el aceite y la manteca). para ello poner primero la harina, después el azúcar y mezclar bien.

- A continuación, añadir la almendra molida, volver a mezclar hasta que lo veas homogéneo.

- Es momento de escaldar la mezcla anterior homogénea, para ello vertemos una buena parte del aceite y manteca (3/4 partes del total) caliente.

- Con la cuchara/s de madera vamos removiendo.

- Del huevo, separar la yema de la clara.

- Después vertemos resto de aceite.

- Unas vueltas más con la cuchara y añadimos la yema del huevo.

- Después seguimos amasando con las manos, muchas vueltas, hasta que lo veas homogéneo y semiseco (duro), pero unido y mezclado.

- Precalentar el horno a 160 ºC. Calor arriba y abajo, más aire.

- Untar la/s bandejas para el horno con la mantequilla.

- Ir haciendo bolitas, no demasiado altas, más bien algo chafadas (NO ES FÁCIL). Si aprietas mucho se desmorona, si aprietas poco no se une, así que paciencia, hasta que consigas la técnica de hacerlas. De diámetro unos 4 cm. Las vas colocando algo separadas (pues aumentan a lo ancho) en las bandejas.

- Una vez en la bandeja, vas pintando con CLARA de huevo, todas las unidades por encima.

- En un tarrito, mezclas el azúcar con algo de canela.

- Espolvorear por encima con la mezcla de azúcar y canela.

- Introducir en el horno, durante 25 minutos, y sacarlos, pues si los dejas dentro se te quemarán demasiado.

- Dejar enfriar.

- Desmoldar, con una espátula lo despegas de la base y servir.

As your experience and also confidence expands, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or more ingredients or is a little more or less hot, you can make straightforward modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not require to discover them yet just if you understand some basic food preparation strategies.
This isn't a full guide to fast and also easy lunch recipes yet its good something to chew on. Ideally this will get your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Steps to Prepare Any-night-of-the-week Mantecats
. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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