Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate)

Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate)

Hello everybody, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate). It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. They are fine and they look wonderful. Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) estimated approx 50 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate) using 16 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

La mona, es una tradición aquí en cataluña que el padrino le regala a su ahijad@ el día de Pascua, y es un pastel o tarta las ahí desde las baratillas de esas que venden en el súper de fabrica que solo lleva mermelada y una crema de yemas por encima que no valen nada hasta de mantequilla como la más típica y famosa que es la sara (http://www.mis-recetas.org/recetas/show/14760-mona-de-Pascua-sara) , de ahí ya cualquier pastel de nata o nata y trufa como la de San marco (http://www.mis-recetas.org/recetas/show/26358-tarta-San-marco-de-nata-y-trufa) e igual que la sara también la venden todo el año e individualmente pero sin las plumas , ni la figura de chocolate , luego ya están las figuras de chocolate desde un huevo pequeño hasta verdaderas obras de arte que se parecen a las fallas de valencia pero no tan grandes ajajjajajaj
Esta es la sara pero de chocolate

Ingredients and spices that need to be Get to make Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate):

  1. 1 bizcocho genovés al agua *
  2. 4 huevos
  3. 150 gr azúcar
  4. 50 gr harina normal + 50 gr de maicena
  5. 50 gr cacao puro
  6. 1 vasito agua pequeño
  7. Almíbar
  8. 1 vasito pequeño de agua , uno de azúcar y un chorrito de cointreau, grand marnier o ron para aromatizar
  9. Buttercrean de chocolate
  10. 350 gr mantequilla a temperatura ambiente
  11. 120 gr azúcar glasé
  12. 120 gr leche
  13. 1 o 2 cucharas de cacao puro
  14. Para adornar la mona
  15. Fideos de chocolate , guindas y un poco de la misma crema
  16. Plumas , figuras de chocolate o huevos de chocolate y lacasitos etc

Steps to make to make Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate)

  1. Bizcocho
  2. Batimos la clara a punto de nieve con una pizca de sal y a medio montar echar la mitad de azúcar, reservamos
  3. Batimos las yemas con el reto de azúcar y vamos añadiendo el agua poco a poco mientras montamos (el agua actúa de claras y ayuda a montar las yemas)
  4. Tamizamos las harinas con el cacao y lo echamos a las yemas envolviendo, luego echamos las claras también envolviendo
  5. Hacemos la crema :ponemos en un bol, la mantequilla, el azúcar glaséy el cacao y batimos con las Varillas hasta formar una crema *En Thermomix: primero hacemos el azúcar glass si es que no lo tenemos ya y luego ponemos la mariposa y echamos la mantequilla y el cacao y batimos 3 minutos v-3 *
  6. Hacer el almíbar : poniendo el agua y el azúcar en el fuego después de unos minutos apagar y echarle un chorrito de ron y dejar enfriar un poco
  7. Partir el bizcocho por la mitad o en tres bandas y mojarlo con el almíbar y rellenar con la crema, cerrarlo y cubrir la parte de arriba también, y los lados pero ahí solo ligeramente para que se pegue los fideos de chocolate
  8. Coger un poco en la manga pastelera para hacer adornos con una boquilla rizada
  9. Decorar con los fideos de chocolate y hacer adornos con la crema que hemos puesto en la manga pastelera, en el centro de cada rizo una guinda, entre medio unas plumas y luego la figura de chocolate a escoger, (huevos, pollos, conejos etc....)
  10. Ponerla un rato en el congelador para que coja cuerpo unos diez minutos y luego ya en la nevera hasta la hora de servir o regalar a vuestro ahijad@

As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet plan and also adjust your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that uses fewer or more ingredients or is a little more or less zesty, you can make easy adjustments to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to basic cooking skills for novices you do not require to learn them however only if you master some easy cooking strategies.

This isn't a complete overview to quick as well as easy lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Speedy Mona de Pascua de chocolate (Sara de chocolate). Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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