Mermelada de ciruelas

Hello everybody, it is Brad, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Mermelada de ciruelas. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Mermelada de ciruelas is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes yummy. They are nice and they look fantastic. Mermelada de ciruelas is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Mermelada de ciruelas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mermelada de ciruelas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Mermelada de ciruelas using 2 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.
Me encanta preparar mi propia mermelada ya que con muy poco esfuerzo se consigue bastante cantidad y puedo controlar la cantidad de azúcar que le pongo.
Además la textura es mucho más natural que las compradas, donde muchas veces nos encontramos con mermeladas densas donde aparecen ingredientes que no deberían estar como las gelatinas o espesantes.
En este caso la haremos de ciruelas...uno de mis sabores favoritos. #cookpadmycook
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Mermelada de ciruelas:
- 1 Kg. ciruelas
- 400 grs. azúcar
Steps to make to make Mermelada de ciruelas
- Con Thermomix:

- Lo primero será lavar bien las ciruelas y sacar el hueso. La piel se la vamos a dejar.

- Las ponemos en nuestro vaso junto con nuestro azúcar y las troceamos durante 5 segundos a velocidad 5.


- Colocamos el cestillo en lugar del cubilete para que no salpique y programamos durante 30 minutos a 100º a velocidad 2.
Pasado ese tiempo programamos 15 minutos más a temperatura Varoma a velocidad 2.
- Sin Thermomix:
- Lo primero será lavar bien la ciruelas y sacar el hueso. La piel se la vamos a dejar.
Ponemos las ciruelas en una olla junto con el azúcar y cocinamos durante 30 minutos a fuego medio. Debemos remover de vez en cuando para que no se pegue. Pasamos la batidora y dejamos otros 5 minutos más.
- El resultado es una mermelada brillante con un sabor a ciruela intenso.
Lo llevamos a unos frascos de cristal y dejamos que temple. Después lo llevamos al frigorífico donde nos puede durar un mes perfectamente.
- Si hacemos más cantidad o queremos guardarlo durante varios meses podemos hacerlos al baño María.
Para ello, en una olla alta con un paño en la base (para que no reboten) introducimos los botes bien cerrados y los cubrimos con agua. Dejamos que hiervan durante 25 minutos y listo. Ya tenemos mermelada para una buena temporada.
- Ya sólo nos falta disfrutar con unas buenas tostadas para desayunar... aunque os aseguro que os gustará tanto que la comeréis a cucharadas.
¿Os animáis a probar?
As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet plan and adapt your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that utilizes fewer or more ingredients or is a little bit basically spicy, you can make straightforward changes to attain this objective. In other words, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic food preparation skills for novices you don't need to learn them yet only if you master some basic food preparation strategies.
This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch recipes but its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Award-winning Mermelada de ciruelas. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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